RDW Export dienstverlening

 

Export dienstverlening: jouw auto de grens over

Als je je auto naar een ander land wilt exporteren, dan moet deze in Nederland worden uitgeschreven. Dat betekent dat de auto hier geen kentekenregistratie meer heeft. De auto is niet geregistreerd totdat hij in een ander land wordt ingeschreven en daar nummerplaten krijgt. Wij regelen de export van jouw auto tot in de puntjes, zodat jij deze probleemloos naar het land van bestemming kunt (laten) vervoeren. Wij zijn een RDW Erkend Export Dienstverlener en zorgen wij ervoor dat alles, van papierwerk tot tijdelijke nummerplaten, volledig in orde is.

 

Een RDW vrijwaringsbewijs

Het belangrijkste papiertje dat jij nodig hebt als je je auto gaat exporteren is de RDW uitvoerverklaring. Wij regelen deze voor je zodat jouw nummerplaat in het kentekenregister van het RDW wordt aangemeld voor export. Je krijgt dan een vrijwaringsbewijs, een uitvoerverklaring en een uitvoerkenteken. Je Nederlandse kentekenbewijs krijgt een stempel of er wordt een hoekje afgeknipt. Daaraan is direct te zien dat het een voertuig voor export betreft.

 

 

Andere documenten

Nu het RDW op de hoogte is en je kentekenbewijs hierop is aangepast, heb je nog een aantal andere documenten van ons nodig voordat het voertuig klaar is voor export.

  • Je krijgt van ons twee uitvoerkentekenplaten waarmee je de auto via de openbare weg mag vervoeren. Alleen met deze kentekenplaten kan je auto rijdend naar het land van bestemming gebracht worden.
  • De Groene Kaart die je van ons krijgt fungeert als een internationaal verzekeringsbewijs. Deze heeft een geldigheid van 15 dagen en daarmee ben je WA verzekerd. De schade die jij met je auto aan derden aanricht tijdens het vervoer wordt dan dus vergoed.
  • Met het kentekenbewijs deel II wordt officieel en op papier bevestigd dat de auto van de RDW toestemming heeft gekregen om op de openbare weg te rijden. Dit kan alleen als deze een geldige APK-keuring heeft.

 

Wat hebben wij van jou nodig?

Met de bovenstaande documenten en nummerplaten mag je de auto op een trailer of via de weg vervoeren naar het buitenland. Deze is vanaf dat moment niet meer ingeschreven in Nederland en klaar om in het land van bestemming ingeschreven te worden. Om dit voor jou te kunnen doen hebben we een aantal zaken van je nodig. Neem daarom altijd je kentekenpapieren of kentekencard mee, je overschrijvingsbewijs, je kentekenplaten, een geldig legitimatiebewijs en de actuele kilometer stand. Mist er iets, dan is export niet mogelijk.

 

Wij zorgen er voor dat jouw auto zo snel mogelijk en met alle correcte papieren de grens over kan. Met onze export dienstverlening hoef jij je verder nergens zorgen over te maken.

Wat heeft u nodig om een voertuig te exporteren?

Kilometerstand

De actuele kilometerstand van het voertuig

Kentekenplaten

De originele kentekenplaten van het voertuig

Identificatie

Identificatie middel in de vorm van paspoort, id-kaart of rijbewijs

Kentekenbewijs

Kentekenkaart met tenaamstellingscodes of kentekenpapieren deel I en II

Auto uitlijnen

Uitlijnen. Je wielen weer in de juiste positie. Heeft je auto de neiging om naar rechts of links te trekken? Dan is de kans groot dat de auto moet worden uitgelijnd

Banden & Velgen

Lichtmetalen velgen ze geven je auto een modern, verzorgd en sportief uiterlijk en zijn bovendien licht in gewicht en roestbestendig. 

Airco service

Welk onderhoud heeft mijn airco 
nodig?  Goed onderhoud van de airco van je auto is belangrijk voor de toevoer van frisse lucht

Onderhoud & reparatie

U ontvangt altijd een prijsopgave vooraf, zodat u weet wat het onderhoud gaat kosten zodat u nooit stuit op onverwachte onderhoudskosten auto

APK

Wanneer moet mijn auto APK gekeurd worden? Er zijn verschillende soorten auto’s en daarom zijn er ook meerdere regels rondom het keuren van de APK.