Auto uitlijnen

Wanneer u merkt dat een auto één kant op begint te trekken, is uitlijnen waarschijnlijk een noodzakelijkheid. Dit komt doordat de wielen niet meer in de juiste stand staan ten opzichte van uw auto. Niet alleen is het onhandig wanneer uw voertuig één kant op begint te trekken, maar dit leidt ook tot slijtage aan uw banden.

Als u hier geen last van wilt hebben, is uitlijnen een aanrader. Hierbij worden de afwijkingen in de wielstanden gecorrigeerd. Bij Occasion Center Maastricht kunt u terecht voor uw banden te laten uitlijnen.

Wanneer laat u uw auto uitlijnen?

Merkt u tijdens het rechtdoor rijden dat uw auto significant naar één kant toe trekt, of dat het stuur na een bocht niet meer terugkeert naar de middenstand? Helaas kan dit het gevolg zijn van een aanrijding. Maar ook na verloop van tijd kunnen deze onderdelen van uw auto niet meer hun originele stand hebben. Geen nood, want wij van Occasion Center Maastricht kunnen u helpen. In de volgende situaties is het aan te raden om uw auto te laten uitlijnen:

  • Na een aanrijding.
  • Na het hard raken van een stoeprand of kuil.
  • Na de aanschaf van nieuwe banden.
  • Na het vervangen van een wiellager of een vergelijkbare reparatie aan uw auto.
  • Na elke 20.000 km.
  • Ieder jaar.

 

De voordelen van uitlijnen

Regelmatig uitlijnen gaat met meerdere voordelen gepaard. Ten eerste wordt slijtage aan uw banden voorkomen. Hierdoor bespaart u ook op kosten. Bovendien zult u merken dat het rijcomfort vele malen hoger is. Daarnaast is uitlijnen tevens bevorderlijk voor de veiligheid en zult u minder last hebben van de rolweerstand.

 

Banden uitlijnen regel eenvoudig een afspraak

Online inplannen

Via onderstaande knop kunt u eenvoudig zelf uw afspraak inplannen. Kies de gewenste dienst, datum en tijd en voeg eventuele opmerkingen toe.

 

 

Vakkundig personeel

Bespaar brandstof door een goed uitgelijnde auto

Je banden gaan langer mee

Betere wegligging

Veiliger rijden

 

Airco service

Reparatie & onderhoud

Banden & velgen

APK