Banden & velgen

Ook uw banden & velgen dient u in een optimale conditie te houden. Gelukkig kunt u hiervoor bij ons terecht. U heeft bij ons de keuze uit een ruim assortiment aan banden & velgen, maar ook voor onderhoud en reparaties aan deze onderdelen bent u bij Occasion Center Maastricht aan het juiste adres. Bovendien kunt u voor alle automerken bij ons terecht. Wij helpen u graag.

Lichtmetalen velgen zijn een sieraad voor de auto. Velgen geven uw auto een eigen look. Niet alleen uw auto heeft een mooie uitstraling, lichtmetalen velgen hebben ook nog een aantal andere voordelen.

 

Lichtmetalen velgen 

De samenstelling van het metaal van lichtmetalen velgen is anders dan die van stalen velgen. Lichtmetalen velgen zijn daardoor veel lichter dan stalen velgen. Een direct voordeel als het gaat om brandstof verbruik. Door de andere metaalsamenstelling zijn ze ook stijver dan stalen velgen, daardoor is er minder onbalans en zijn ze minder gevoelig voor trillingen. Ook hebben de lichtmetalen velgen een betere maatnauwkeurigheid.

Banden & velgen: hoe kunnen wij u helpen?

Bij ons heeft u de keuze uit een ruim assortiment aan banden. Geen enkel A-merk ontbreekt. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor zowel zomer- als winterbanden. Weet u niet zeker welke banden u het beste onder uw auto kunt laten plaatsen? U kunt altijd bij ons terecht voor advies. Ook op het gebied van velgen zit u bij ons goed. Ons aanbod is reuze, waarbij u de keuze heeft uit zowel stalen als lichtmetalen velgen. Natuurlijk vinden wij altijd de juiste velgen voor bij de juiste banden.

 

Wanneer moet ik mijn banden laten wisselen?

Miljoenen Nederlanders wisselen jaarlijks tussen zomer- en winterbanden. Voor velen is niet altijd even duidelijk wanneer u dit het beste kunt laten doen. Ten eerste wordt aangeraden om zomerbanden te laten plaatsen wanneer de gemiddelde temperatuur boven de 7 graden Celsius ligt. Niet alleen is het rubber van zomerbanden hier meer voor geschikt, maar deze kunnen tevens het water beter afvoeren en geven u meer grip en controle op de weg.

 

Bovendien hoeft u niet lang te wachten. Het duurt ongeveer een uur om banden te wisselen, waarbij de boel naar behoren gemonteerd wordt en de banden tevens gebalanceerd worden. Aangeraden wordt om ook het uitlijnen uit te laten voeren. Zo is uw auto weer op en top in balans, en bovendien voorkomt u zo onnodige slijtage aan uw banden. Kunt u uw banden niet thuis opslaan? Dan kunnen ze bij ons terecht in ons bandenhotel.

 

Het wisselen van velgen

Een velg is het onderdeel van uw auto waarop de banden liggen, waardoor ze op hun plek kunnen worden gehouden. Hoe zwaarder de belasting voor uw auto is, hoe steviger de materialen van de velgen behoren te zijn. Om kosten te besparen, kunt u bij ons uw banden en uw velgen tegelijk laten vervangen. Regelmatig vervangen en frequent onderhoud zorgt er bovendien voor dat u de kans op schade aan uw banden minimaliseert.

 

Band & velgen afspraak eenvoudig regelen

Online inplannen

Via onderstaande knop kunt u eenvoudig zelf uw afspraak inplannen. Kies de gewenste dienst, datum en tijd en voeg eventuele opmerkingen toe.

 

 

Deskundige en snelle montage

Wij denken graag met u mee

A-merk en B-merk banden & velgen

Reparaties en gebruikte banden/velgen

 Eerlijke prijs voor de hoogste kwaliteit